Afscheid schadelijke familie

In onderstaande video (5 minuten) vertelt Nathan Segal hoe hij jaren bleef hopen dat hij misstanden in zijn gezin kon repareren. Uiteindelijk kwam hij tot het inzicht dat alle banden met zijn schadelijke gezin verbreken het meest gezonde was dat hij kon doen. Omdat elk mens het verdient om met liefde, respect en waardigheid behandeld te worden.

Dit was zijn antwoord op een reactie van mij op zijn filmpje:
Pesters zijn experts in manipuleren. Uiteindelijk kwam ik tot het inzicht dat de beste manier om met pesters om te gaan, is met alle relaties breken die worden beïnvloed door de pester. Zelfs wanneer dat binnen de familie is, en voorál wanneer dat binnen de familie is. Voor veel mensen is het taboe om de heiligheid van de familie ter discussie te stellen. Echter, in veel gevallen kunnen familieleden je grootste vijand zijn en de grootste oorzaak van lijden in je leven. In zulke gevallen is alle banden verbreken het verstandigste wat je kunt doen.

Nathan Segal heeft een website: http://howtoendyoursuffering.com/
Hier kun je meer lezen over pesten in gezinnen: http://seriepesten.nl/seriepestkop-in-familie/75-2/

 

 

Foto: met dank aan unsplash.com, Tim  Mossholder

4 gedachten over “Afscheid schadelijke familie”

  1. Ik ben genezen, herboren na het verbreken van alle contacten met familie, “vriendengroepen” .
   Ik was blijkbaar het licht in de duisternis en heb letterlijk alles wat hier beschreven wordt ervaren.
   Er is idd geen kruid tegen gewassen .
   Voor mezelf is vergeving, mededogen en niet meer leven of denken in het verleden heilzaam.
   Ik ben nu een gelukkig mens met hen om me heen die mij waarderen en van me houden om wie ik ben. Sterkte voor hen en een warme groet die hier nog middenin zitten en beseffen dat ze voor hun eigen geluk gaan kiezen!!

 1. Vaak komen mensen op latere leeftijd erachter wat er gebeurd is in hun familie.
  “ik vergeef mensen maar dat betekent niet dat ik hun gedrag accepteer of hun opnieuw vertrouw
  ik vergeef hun voor mezelf zodat ik het los kan laten en verder kan in mijn leven”
  Ik heb mijn hele leven gegeven aan mensen die het niet waard waren!!! was ik maar eerder wakker geworden! !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *